academica - Get higher with us!

 

 

Mi az a CRITICAL THINKING? Hogy nem fogadsz el mindent úgy, ahogy hallod, olvasod. Elgondolkodsz rajt, véleményt alkotsz. Jó esetben több forrásból is utánajársz, hogy miről is lehet szó.

 

Egyszerűnek tűnik? Lehet. Mégis kevesen művelik. Még többen keverik össze a kritizálással. NEM ugyanaz! Nagyon nem.

 

Kritizálni mindenki tud: a vége, hogy kiabálunk egymással, összeveszünk, ellenségek leszünk. De nem visz előbbre egy millimétert sem.

 

A kritikai gondolkodás ezzel szemben megtanít önmagad lenni. Kiállni azért, amiben hiszel. Meghallgatod a másik felet nyitottan, de van mögöttes információ halmazod, ami egy szűrőként funkcionál. Ezután megpróbáljátok BÉKÉSEN, ÉRVEKKEL közelíteni az álláspontjaitokat.

Hogy miért van erre szükség? Mert ha külföldre készülsz egyetemre, többségük esetében ez egy alapvető készség, amit az első pillanattól használnod kell. Ha nem teszel fel kérdéseket, nincsenek észrevételeid, az oktatók elkönyvelik, hogy nem érdekel téged az egész kurzus. És ezt nagyon nem szeretnéd. Csak azért, mert itthon nem sajátítottad el a kritikai gondolkodás művészetét.

 

Egyébként akkor is jól jön, ha nem külföldön képzeled el a továbbtanulást. Magad alakíthatod önmagad, nem mások véleményét, gondolatait kell magadévá tenni, csak annyit belőlük, ami még jól esik. A többit te formálod. Így válhatsz igazi gondolkodóvá, teljes egyéniséggé. És közben nem bántottál meg senkit.

 

A klubban a kritikai gondolkodás angolul folyik így nem csak gondolataidat, hanem szinte észrevétlen nyelvtudásodat is fejleszted. Nem készít fel kifejezetten semelyik nyelvvizsgára, viszont bármelyiket könnyedén leteheted rövid idő után.

 

 JÖSSZ????

 

Academica a Facebook-on! Academica az Instagram-on! Academica a Twitter-en!

Nézd meg bemutatkozó filmünket

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.