academica - Get higher with us!

Mit érdemes tudni Readingről?

50 percre van Londontól, szuper a közlekedés a két város között és nagyon élhető hely. (Első kézből tudom.) Nem túl releváns információként megemlíthetem, hogy a Clooney család is előszeretettel tölti ott idejét, szóval előfordul, hogy a Mekiben összefutsz velük. Tényleg!

De minket most az egyetem érdekel. Sokféle rangsor létezik, rengeteg szempont alapján. Mindig érdemes ezeket átböngészni, a kiszemelt egyetemet megkeresni ezeken a listákon. De a legpontosabb képet személyes találkozások, beszélgetések során kapjuk. Más igényekkel, lehetőségekkel, képességekkel, érdeklődéssel rendelkezünk és ezt az egyetem választásnál mind figyelembe kell venni.

Egy ilyen nyílt nap alkalmával találkozunk volt és jelenlegi diákokkal, akiktől kötetlen beszélgetés során választ kaphatunk saját kérdéseinkre.

Házat sem veszünk az interneten található infók és képek alapján. Messziről minden szép, a képek kompozíciója lehet tökéletes, de hogy a mi igényeinknek megfelel-e, azt csak a helyszínen látjuk. Hát ez a helyzet az egyetemekkel is.

Szintén nem elhanyagolható, hogy esélyünk nyílik jövőbeli tanárainkkal is találkozni. Ne később derüljön ki, hogy számunkra túl sok a rossz arc. Jó jel, ha találunk inspiráló személyiségeket, és úgy jövünk haza, hogy már nem is akarunk máshová menni.

Az egyetemnek nagyon jó a kapcsolata a környék munkaadóival. Ez több szempontból is fontos lehet:

-          már az egyetem évei alatt is támogatják az ötletet, hogy dolgozz, keress egy kis pénzt és közben tanulhatsz is fontos dolgokat az igazi életből.

-          az egyetem végeztével a megszerzett kapcsolatok révén könnyebben el tudsz helyezkedni, ha ott szeretnél maradni

-          rengeteg gyakornoki helyet kínálnak

És milyen szakokon tanulhatsz? Van itt minden a népszerű pszichológiától a marketingen át a gyógyszerészeten túl a televíziózásig. Bővebb infókat a honlapjukon találsz: http://www.reading.ac.uk/ready-to-study/study/undergraduate-study.aspx

Ha még a döntés előtt beszélgetésre, információra van szükséged, keress bátran.

Ha az angol tudások miatt aggódsz, szintén keress, hogy megnyugtathassunk, feltúrbózhassunk!

És persze itt is lehet regattázni.

Academica a Facebook-on! Academica az Instagram-on! Academica a Twitter-en!

Nézd meg bemutatkozó filmünket

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.