academica - Get higher with us!

academica

academica

academica

academica

Nyelvtanulás külföldön

English4Utoo

Szívesen elküldjük a legfrissebb infókat, csak iratkozz fel hírlevelünkre:

Ha a célod az, hogy örömmel és lazán tanulj meg angolul, úgy hogy azt bárhol és bármikor könnyedén tudd és merd használni, akkor nálunk van még hely számodra.

Modern, kényelmes környezetben, a megszokottól teljesen eltérő módon fejlesztheted angoltudásodat, jó fej tanárokkal.

Nálunk a kommunikáción van a hangsúly, az a célunk, hogy tudj és merj beszélni, írni, értsd a világot magad körül.

Nem mi vagyunk a jó választás, ha a szótárfüzetedet akarod magolni.  Akkor sem, ha a nyelvtani szabályok biflázása a kedvenc időtöltésed.

Itt RÁD figyelünk, a Te jövődet formáljuk. És azt csak biztos nyelvtudással érheted el.

 

Haladó szinten anyanyelvi tanárokkal is gyakorolhatsz. 

Tavaszi tuning-csoportok indulnak folyamatosan.

Liámame!   Chiamami!   Hívj!    Call!   Ruf mich an!   


 

 

 

 

 

 

Liámame!   Chiamami!   Hívj!    Call!   Ruf mich an!   

           " data-share-imageurl='https://academica.hu/images/IMG_0783-1.jpg'>

Mit érdemes tudni Readingről?

50 percre van Londontól, szuper a közlekedés a két város között és nagyon élhető hely. (Első kézből tudom.) Nem túl releváns információként megemlíthetem, hogy a Clooney család is előszeretettel tölti ott idejét, szóval előfordul, hogy a Mekiben összefutsz velük. Tényleg!

De minket most az egyetem érdekel. Sokféle rangsor létezik, rengeteg szempont alapján. Mindig érdemes ezeket átböngészni, a kiszemelt egyetemet megkeresni ezeken a listákon. De a legpontosabb képet személyes találkozások, beszélgetések során kapjuk. Más igényekkel, lehetőségekkel, képességekkel, érdeklődéssel rendelkezünk és ezt az egyetem választásnál mind figyelembe kell venni.

Egy ilyen nyílt nap alkalmával találkozunk volt és jelenlegi diákokkal, akiktől kötetlen beszélgetés során választ kaphatunk saját kérdéseinkre.

Házat sem veszünk az interneten található infók és képek alapján. Messziről minden szép, a képek kompozíciója lehet tökéletes, de hogy a mi igényeinknek megfelel-e, azt csak a helyszínen látjuk. Hát ez a helyzet az egyetemekkel is.

Szintén nem elhanyagolható, hogy esélyünk nyílik jövőbeli tanárainkkal is találkozni. Ne később derüljön ki, hogy számunkra túl sok a rossz arc. Jó jel, ha találunk inspiráló személyiségeket, és úgy jövünk haza, hogy már nem is akarunk máshová menni.

Az egyetemnek nagyon jó a kapcsolata a környék munkaadóival. Ez több szempontból is fontos lehet:

-          már az egyetem évei alatt is támogatják az ötletet, hogy dolgozz, keress egy kis pénzt és közben tanulhatsz is fontos dolgokat az igazi életből.

-          az egyetem végeztével a megszerzett kapcsolatok révén könnyebben el tudsz helyezkedni, ha ott szeretnél maradni

-          rengeteg gyakornoki helyet kínálnak

És milyen szakokon tanulhatsz? Van itt minden a népszerű pszichológiától a marketingen át a gyógyszerészeten túl a televíziózásig. Bővebb infókat a honlapjukon találsz: http://www.reading.ac.uk/ready-to-study/study/undergraduate-study.aspx

Ha még a döntés előtt beszélgetésre, információra van szükséged, keress bátran.

Ha az angol tudások miatt aggódsz, szintén keress, hogy megnyugtathassunk, feltúrbózhassunk!

És persze itt is lehet regattázni.

 

A UCAS-on jártunk 

 

 Hogy mi az a UCAS? Nagy-Britannia felvételikkel foglalkozó szolgáltatása. Ha ott szeretnél tanulni, ezen a felületen kell beadnod a jelentkezésedet. Rengeteg információt találsz a neten, de mindig jobb a személyes találkozás. Hogy kikkel? Hát az egyetemekkel, főiskolákkal, sőt néhány jövőbeli munkaadóval is. Ez a magyar Educatio kiállítás ottani megfelelője.

Kisgyermekként sokat álmodozunk arról, hogy mik szeretnénk lenni. Ki is mondjuk, eljátsszuk, a felnőttek pedig csak mosolyognak mindezen. Később már ők nyaggatnak, hogy el kéne már dönteni, faktot választani, pontokat gyűjteni, ezer nyelvvizsgát letenni, hogy biztos befutók legyünk. Annyira hajtunk, hogy már csak ez számít. De álljunk meg egy pillanatra! Csukjuk be a szemünket és térjünk vissza ahhoz a feledésbe merült kis emberhez: mit is álmodott? Miért tetszett neki?

És most nézzünk szét a nagyvilágban. Nem baj, ha nem külföldre akarunk menni továbbtanulni, de információszerzésre is szuper. Találhatunk új trendeket (igen, az oktatásban is van ilyen), olyan szakokkal találkozhatunk, melyekről még nem is hallottunk, vagy eszünkbe sem jutott, hogy van ilyen.

Vagy csak egyszerű földrajzi oka van, hogy miért ott. Például tengerrel nem rendelkező országban viszonylag döcögős a tengerbiológia oktatása. De attól még itthon is van, aki az szeretne lenni. Miért ne tehetné?

Vagy ha arra gondolunk, hogy hol van a pop kultúra bölcsője, szintén beláthatjuk, hogy ez a zenetanulás Mekkája. Főleg, ha olyan független, kis iskolákkal találkozunk, ahol még/már nem a diákok létszámának növelése, hanem az autentikus örömzenélés a cél.

Divattervezés? Párizs, Milánó, London. Ki sem kell menni Európából. Design? Hatalmas a választék. Még az sem probléma, ha csak a foci érdekel, hiszen erre is van egyetemi képzés.

 

 

.

 Bármit tanulhatsz, de egyet ne felejts el: ne aszerint válassz, hogy mi a menő. Azt vedd figyelembe, hogy TE miben érzed jól magad. Egyre inkább a kreativitásé, az egyéni megoldásoké a jövő. Nem attól leszel boldog, ha beállsz a sorba, hanem attól, hogy kitapostad a magad útját. És akkor megtalálnak a munkaadók is. 

Nemrégiben egy ausztrál oktatáskutató előadását hallgattam a jövő munkaerő piacáról. Az előadás utáni kötetlen beszélgetés során elmondott egy-két példát, amik a mai piacot is jellemzik. Például a nagy informatikai cégek nem feltétlenül a programozó végzettséggel rendelkezőket részesítik előnyben, hisz mire kijön a diák az egyetemről, már szinte elavul a tudása. Azt keresik, hogy ki tud logikusan gondolkodni, kiben van valami plussz. Szóval inkább lehet, hogy egy matematikus számukra jobb választásnak tűnik egy jobb egyetemről.

 

 Vagy láthatunk olyan bankot, mely egy jó egyetem történész hallgatóját készteti pályamódosításra egy iszonyú jó ajánlat képében. Miért? Mert aki bekerül annak az egyetemnek bizonyos szakjaira (és persze el is végzi) az kitartó, nagy munkabírású, tájékozott, rendkívül intelligens, nekik meg pont erre van szükségük bizonyos munkakörhöz. Hogy nem közgazdász? Hát pont nem érdekel senkit.

És még egy dolog, amiért érdemes megfontolni, hogy külföldön tanuljunk: a kapcsolati háló. Olyan eszközhöz jutsz ezáltal, melyet egész későbbi életeben mindig a javadra tudsz fordítani.

Ha gondolkodsz külföldi továbbtanuláson, ha a legközelebbi UCAS-ra eljönnél velünk, keress minket!

 

 

 

Mi az a CRITICAL THINKING? Hogy nem fogadsz el mindent úgy, ahogy hallod, olvasod. Elgondolkodsz rajt, véleményt alkotsz. Jó esetben több forrásból is utánajársz, hogy miről is lehet szó.

 

Egyszerűnek tűnik? Lehet. Mégis kevesen művelik. Még többen keverik össze a kritizálással. NEM ugyanaz! Nagyon nem.

 

Kritizálni mindenki tud: a vége, hogy kiabálunk egymással, összeveszünk, ellenségek leszünk. De nem visz előbbre egy millimétert sem.

 

A kritikai gondolkodás ezzel szemben megtanít önmagad lenni. Kiállni azért, amiben hiszel. Meghallgatod a másik felet nyitottan, de van mögöttes információ halmazod, ami egy szűrőként funkcionál. Ezután megpróbáljátok BÉKÉSEN, ÉRVEKKEL közelíteni az álláspontjaitokat.

Hogy miért van erre szükség? Mert ha külföldre készülsz egyetemre, többségük esetében ez egy alapvető készség, amit az első pillanattól használnod kell. Ha nem teszel fel kérdéseket, nincsenek észrevételeid, az oktatók elkönyvelik, hogy nem érdekel téged az egész kurzus. És ezt nagyon nem szeretnéd. Csak azért, mert itthon nem sajátítottad el a kritikai gondolkodás művészetét.

 

Egyébként akkor is jól jön, ha nem külföldön képzeled el a továbbtanulást. Magad alakíthatod önmagad, nem mások véleményét, gondolatait kell magadévá tenni, csak annyit belőlük, ami még jól esik. A többit te formálod. Így válhatsz igazi gondolkodóvá, teljes egyéniséggé. És közben nem bántottál meg senkit.

 

A klubban a kritikai gondolkodás angolul folyik így nem csak gondolataidat, hanem szinte észrevétlen nyelvtudásodat is fejleszted. Nem készít fel kifejezetten semelyik nyelvvizsgára, viszont bármelyiket könnyedén leteheted rövid idő után.

 

 JÖSSZ????

 

Academica a Facebook-on! Academica az Instagram-on! Academica a Twitter-en!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.